Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

L-Arginine: Voordelen voor de gezondheid

Een blog over een Arginine supplement dat resultaten oplevert

Inleiding

L-Arginine, ook bekend als Arginine, is een aminozuur dat al lang wordt gebruikt om de immuniteit te verbeteren. L-Arginine komt voor in rood vlees, gevogelte, vis en zuivelproducten. Het wordt ook gevonden in sommige planten, zoals knoflook. Het is een semi-essentieel aminozuur, wat betekent dat hoewel het lichaam het kan produceren, er sommige situaties zijn waarin L-Arginine niveaus uitgeput kunnen raken. Dit kan gebeuren door verwonding, infectie of een operatie. L-Arginine wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, erectiestoornissen en seksuele prestaties. Het wordt soms ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals het verbeteren van atletische prestaties, herstel van oefeningen en het verminderen van ontstekingen. Door een studie van het gebruik en de werking ervan, legt dit artikel de voordelen van L-Arginine uit, samen met veel voorkomende bijwerkingen en doseringen.

Maar eerst: Wat is L-Arginine? L-Arginine is een wateroplosbaar aminozuur, dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd tijdens de vertering van eiwitten, maar kan worden aangevuld en verwerkt tot een fijn wit poeder. L-Arginine wordt gevonden in het lichaam en de lever van de meeste gewervelde dieren, waar het wordt geproduceerd en is een brandstof van stikstofmonoxide. Het speelt een fundamentele rol als aminozuur bij het maken van eiwitten die verantwoordelijk zijn voor groei, metabolisme, immuunfunctie en meer.

Voordelen van L-Arginine L-Arginine wordt vaak op de markt gebracht als een natuurlijke manier om de gezondheid van het hart, de seksuele functie en de sportprestaties te verbeteren. Maar wat zegt de wetenschap? 


Hier zijn een aantal potentiële voordelen van L-Arginine:

 1. Verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid. Het helpt de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren, wat het risico op hartziekten en beroertes kan verminderen. Bovendien is aangetoond dat L-arginine de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlaagt, beide risicofactoren voor hartaandoeningen.
 2. Verbetert de immuun- en hormoonfunctie Het is aangetoond dat het de immuunfunctie verbetert, de niveaus van het groeihormoon verhoogt en de productie van stikstofmonoxide stimuleert. L-arginine helpt ook de bloeddruk en bloedsuikerspiegel te reguleren. Al deze voordelen maken L-arginine een waardevol supplement voor mensen van alle leeftijden.
 3. Verbeteren van de hersenfunctie. L-Arginine is een voorloper van stikstofmonoxide, een molecuul dat de bloedstroom en zuurstofopname in de hersenen helpt regelen. L-Arginine helpt ook om cellen te beschermen tegen schade en om ontstekingen te verminderen. Sommige studies hebben aangetoond dat L-arginine de cognitieve functie kan verbeteren bij mensen met de ziekte van Alzheimer, dementie en andere aandoeningen die de hersenen aantasten. Het kan ook helpen om het geheugen en het leren te verbeteren. L-arginine kan ook gunstig zijn voor mensen met depressie en angst.\
 4. Verminderen van ontstekingen. L-Arginine heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen ontstekingen in het hele lichaam te verminderen. Dit aminozuur kan worden genomen in supplementvorm of in bepaalde voedingsmiddelen, zoals rood vlees, gevogelte en vis. Als u lijdt aan chronische ontstekingen, overweeg dan om L-Arginine aan uw dieet toe te voegen om ontstekingen te verminderen en uw algehele gezondheid te verbeteren.
 5. Verwijdert afvalstoffen uit de nieren De nieren zijn bijzonder gevoelig voor afvalophoping, wat kan leiden tot nierstenen en andere ernstige aandoeningen. L-arginine helpt afvalstoffen uit de nieren te verwijderen en deze gezondheidsproblemen te voorkomen.
 6. Verhoogt de trainingsprestaties. Een recente studie toonde aan dat atleten die L-Arginine supplementen namen voor de training betere prestaties hadden dan degenen die de supplementen niet namen. Uit de studie bleek dat L-argininesuppletie de VO2 max van de atleten verbeterde, of de hoeveelheid zuurstof die ze konden verbruiken tijdens het sporten.
 7. Heeft anti-verouderingseffecten. Recente studies hebben aangetoond dat L-Arginine veroudering tegengaat. Eén studie wees uit dat L-arginine supplementen het uiterlijk van rimpels en door de zon beschadigde huid kunnen verbeteren. Uit een andere studie bleek dat L-Arginine de functie van de bloedvaten kan verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.
 8. L-Arginine en gezondheid van het hart L-Arginine wordt in het lichaam gemaakt en is betrokken bij verschillende belangrijke processen, waaronder wondgenezing en de verwijdering van ammoniak uit het lichaam. L-arginine is ook onderzocht op zijn potentieel om de gezondheid van het hart te verbeteren. Sommige onderzoeken suggereren dat L-Arginine kan helpen het hart te beschermen en de bloedstroom te verbeteren. Bijvoorbeeld, één studie vond dat L-arginine supplementen de bloedstroom bij mensen met coronaire hartziekte verbeterden. Het verlicht de symptomen van verstopte slagaders, pijn op de borst of angina, en coronaire hartziekte. Bovendien is aangetoond dat L-arginine de bloeddruk verlaagt, de inspanningstolerantie verbetert bij mensen met hypertensie en kan helpen bij erectiestoornissen.
 9. L-Arginine en seksuele functie L-Arginine is een voorloper van stikstofmonoxide, wat betekent dat het noodzakelijk is voor de productie van stikstofmonoxide in het lichaam. Stikstofmonoxide is een gas dat in het lichaam wordt geproduceerd en het heeft een aantal belangrijke functies. Het is een vasodilator, wat betekent dat het helpt om de bloedvaten wijder te maken. Hierdoor kan er meer bloed door de slagaders en aders stromen. Stikstofmonoxide is belangrijk voor de seksuele functie, omdat het helpt de gladde spieren in de penis te ontspannen, waardoor de bloedstroom naar de penis en de erectie toenemen. L-Arginine wordt vaak genomen als supplement voor de behandeling van erectiestoornissen (ED). Een aantal studies heeft aangetoond dat L-Arginine effectief kan zijn voor de behandeling van ED.
 10. L-Arginine en sportprestaties L-Arginine wordt vaak aangeprezen als een natuurlijke manier om sportprestaties te verbeteren. Het kan atletische prestaties verbeteren door de eiwitsynthese en het weefselherstel te verhogen. L-Arginine is ook een precursor van stikstofmonoxide, dat wordt gebruikt om de spierkracht te vergroten. Sommige onderzoeken suggereren dat L-Arginine kan helpen de bloedstroom te verbeteren en het stikstofoxidegehalte te verhogen, wat de trainingscapaciteit kan verbeteren.
 11. L-Arginine en vruchtbaarheid L-Arginine verbetert de doorbloeding en circulatie, wat de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen bevordert. Bij mannen zou L-Arginine de kwaliteit en de beweeglijkheid van het sperma verbeteren. Bij vrouwen zou L-Arginine de kwaliteit van de eicellen verbeteren en de kans op conceptie vergroten. Het bevordert de doorbloeding van de genitaliën en de eierstokken, wat de kwaliteit van eicellen en sperma kan verbeteren. Bovendien kan het helpen bij de behandeling van erectiestoornissen en het aantal zaadcellen verhogen.

Recover-Me supplement Recover-Me is een speciale formule dat de opname van Arginine door het lichaam verhoogt. Als we ouder worden nemen we steeds minder goed Arginine op. Deze formule is gebaseerd op wetenschappelijke studies. Op onze website kunt u lezen waarom Recover-Me zo’n uniek Arginine supplement is.

 

 Referenties

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11336572/ | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5021928/


Voor meer info klik op de onderstaande links 

Arginine Supplement | Dementie Verminderen | Betere doorbloeding Penis | Veroudering Vertragen

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.